Till fikat idag gjorde jag rabarberpaj med endast lite socker. Istället använde jag dadelsirap, men så klart är ju även vaniljsåsen söt. Till middag hade jag gravad lax som kryddats med grönpeppar, apelsin- och citronsaft. Till detta kokt potatis, s...
Nu är det färdigjobbat för mig innan jul, men på juldagen är det dags att arbeta igen. Idag har vi städat, flyttat in granen i huset, hängt upp våra två Uppsalakulor och en ljusslinga i fönstret i vardagsrummet. Om du undrar vad Uppsalakulan är, se h...
Ikväll kommer vår dotter och svärson på middag och förrätten är klar. Smörgås med isbergssallad, gravad lax, skivat ägg, avokado och hovmästarsås och örtaioli på sidan om. Såserna blev det kvar av i fredags, då vi åt skaldjurstallrik.
#hilla #h...
Dagens lunch blev rostat surdegsbröd med gravad lax. Till det en sås av creme fraiche, senap, socker, citron och dill. Lunchen intogs utomhus och min fina Uppsalabricka fick också vara med på bilden.
#hilla #hillasmatprat #gravadlax #påsk ...
Idag gravar jag en bit lax till vårt knytkalas på påskafton. Laxbiten är delad i två bitar och ska nu ligga kylskåpet, med en blandning av salt, socker, grovmalen vitpeppar och dill, i två dygn. Bitarna ska ligga med köttsidan mot varandra i en plast...
Idag har jag gravat lax till påsk. Vill du också grava lax? Följ ett recept så gravningen blir korrekt och var sedan traditionell eller lekfull med kryddningen.
Idag kryddade jag med dill och Santa Marias seafood and fish-krydda och sedan har ja...
Idag har jag gjort en ny potatis- och svamppaj som vi ska äta på påskafton. En likadan paj gjorde jag nyligen och jag tyckte den blev väldigt god, så det är värt att göra en till. Jag har också gjort gravad lax som kommer att bli klar till påskaftons...