Idag har vi ätit korv stroganoff med potatisklyftor till middag. Inspiration fick jag i en norsk kokbok, "fattig student", som jag hittade i vårt bytesbibliotek på landet. Jag tänkte egentligen bara bläddra igenom boken, men jag hittade många roliga...
Vår lilla Max blir 17 månader idag, tänk om en ynka liten månad är ungen 1,5 år! Var tar tiden vägen? Galet! Och på måndag börjar han förskolan! Vilket äventyr! (För både han och hans yrkesskadade mor!)
Hur har vi firat Max 17 månaders dag då? Jo ...
Idag har det varit kalasdags, inte bara för Martin utan även för mig (trots att jag fyllde förra månaden) men Martins sida hade inte firat varken mig eller martin än. (Ja okej martin fyllde år igår! Haha!) men i vilket fall så bjöd vi in Martins förä...
Min man hittade ett par byxor på rea hos Dressman Erikslund. Dom hade kostat 399 kr men nu 100 kr så han köpte 2 par och dom är lite kallt gröna och lagomt tjocka nu mot våren. Dom hade även tröjor och t-shirts för 100 kr men det fanns inte i ha...
I julklapp fick jag denna kokbok av Martin! Så idag testade vi det första receptet av mååååånga i denna tjocka härliga kokbok! Det blev ugnspannkaka med topping! Det blev himla gott och med lite tillägg på ungspannkakan, det var stekt rödlök i vinä...
Vi försöker äta mer grönsaker här hemma. Maten är god och kött får vi i oss ändå så det räcker.
Igår köpte jag en fantastiskt fin kokbok med vegetariska rätter, "veckans vego". Författaren är Sara Begner som jag tycker alltid gör enkla och fräs...
Var inne på biblioteket idag så passade jag på att låna lite böcker.
Valde 3 matböcker.
Äta efter årstider av Susanne Vibeorg och Pia Hammar
Naturens skafferi av Stephanie Donaldson
Det spanska lantköket av Pepita Aris
Ska bli int...
Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...
Ett tag kändes det som att vi aldrig skulle bli klara. Vi har alla tre andra jobb och åtagande och bor en bit ifrån varandra så det blev långt mellan fotograferingstillfällena. Ibland kändes det som allt gick i stå. Inte helt lätt att synka våra tide...
Jag har kvar en del tacokryddad köttfärs i kylen så ikväll blir det tacopaj till middag. Jag gör en pajdeg enligt recept i "Vår Kokbok". Efter att ha förgräddat pajskalet lägger jag köttfärsen i skalet. Sen skivar jag tomater och lägger över färs...