Bloggplatsen

Nyligen inloggade

Malin wiper Jenny och Jon Sjöberg Amor
Mimmi Göran Hanna Boman
Frida Schneider Anki Katti
Marika Pontén Gun Sara
Sofia Maria Niclas Bernhardsson
Pink Ozzy Stamp-E Sarplaninac

Bloggstatistik idag

Bloggar: 0
Inlägg: 25
Kommentarer: 19
Bilder: 77
Videoklipp: 0
Omröstningar: 0
Gästboksinlägg: 0
Bloppisar: 0
Frågor: 0

Bloggstatistik igår

Bloggar: 0
Inlägg: 60
Kommentarer: 21
Bilder: 178
Videoklipp: 0
Omröstningar: 0
Gästboksinlägg: 1
Bloppisar: 0
Frågor: 0

#fisk

Hilla
Av Hilla - 9 oktober 2017 15:23

Gårdagens förrätt till dotter och svärson blev ett hopplock från lördagens middagsbjudning;     Här har jag tagit en smörad skiva kavring med rökt lax och två köpta röror med kronärtkocka och soltorkad tomat.   På lördagen var förrätten ka...

Ingen bild
Av Eskil Telemark - 28 april 2017 11:36

Idag äter jag en tidig lunch. Det gör jag ibland och det tycker jag är väldigt lyxigt. Idag åt jag fisk. Fastän det är fredag. På fredag är det kycklingdagen. Men jag åt ändå fisk. Jag gillar inte fisk så mycket men det är nyttigt. Så jag äter fisken...

Hilla
Av Hilla - 15 mars 2017 09:18

Igår lagade jag en fiskgryta med en massa grönsaker och torsk, lax, räkor och musslor. Till det hade vi färskt bröd. Eftersom det var på en tisdag använde jag inte färska musslor. Basen är krossad tomat, fiskfond och vitt vin. Kryddas med fänkå...

Hilla
Av Hilla - 23 augusti 2016 10:44

Ibland har man inte så mycket tid och då kan det vara bra med enkel och snabblagad mat.   Jag köpte 2 paket fisktärningar, frysta skalade räkor och en färdig citronsås. Kokt färskpotatis hade vi hemma och den stekte jag på. Jag kokade fisken i ci...

Hilla
Av Hilla - 16 maj 2016 08:49

En resa då och då ger så mycket. Många upplevelser och framför allt uppskattar jag matupplevelserna...   Vi bodde på hotell Harmoni i Wien Varje eftermiddag mellan kl 15-18 bjöds det på afternoon tea i det här fina rummet...   Frukost...

Hilla
Av Hilla - 7 april 2016 09:10

Igår lagade jag en god laxrätt som jag utvecklat vartefter.   Jag kryddar laxfileér med kvarnen seafood and fish från Santa Maria och salt. Sen tar jag en ugnssäker form och smörjer den. Jag bottnar formen med bladspenat, skivor av purjolök, hack...

Jeanette ****s****
Av Jeanette ****s**** - 13 mars 2016 19:45

I onsdags pratade vi om att köra ner till Simrishamn redan på fredakvällen men när fredan väl kom så blev det inte så. Mannen tyckte vi skulle vara hemma och åka ner tidigt på lördagen istället. Helt ok. Han satte kl på halv 6 men jag hörde inte den...

cija
Av cija - 5 mars 2016 19:21


Ibland kan en diskussion bli rätt kul.  Sitter med maken och pratar om olika sorters fiskar som man kan tillaga. Då säger maken helt plötsligt: -"Och så finns det fiskar som bara har skinn på ena sidan"!Jag tittar på honom och jag ser nog rätt konsti...

Hilla
Av Hilla - 1 mars 2016 10:13


Min man fiskar under sommarhalvåret och en del av fångsten fryser vi in. Nu har vi kommit på att abborren klarar sig längre i frysen om man behåller skinnet på när man filear fisken. När vi fileat abborren helt och tagit bort skinnet har fisken int...

Hilla
Av Hilla - 8 februari 2016 22:01

  Jag har ju ett lite bakvänt jobb eftersom jag har helg nu, måndag till onsdag. Det blev alltså extra god mat och vitt vin till middag.   Jag gjorde ugnsstekt lax på en bädd av purjolök och sockerärtor. Till det serverades kokt potatis och beu...